Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо заяви преди предстоящия мач с Челси, че сблъсъкът между двата отбора се е превърнал в голям мач през последните 10-15 години. Португалецът, който води Челси на два пъти, започвайки от 2004 година, добави, че битката за топ 4, която водят двата отбора, е допълнителен стимул играчите и на двата отбора да дадат най-доброто от себе си.

"За последните 10-15 години Манчестър Юнайтед срещу Челси е голям мач. И двата отбора се борим за топ 4, но това винаги е голям мач, без значение какъв е залогът. Антонио Конте е много добър мениджър, има фантастичен състав, но не смятам да говоря повече за него", каза Моуриньо. Португалецът бе попитан и за отношенията си със звездата на тима Пол Погба, който в последните седмици прекарва доста време на пейката, а медиите на Острова заговориха за конфликт между двамата.

Моуриньо показа вратата на Пол Погба

"Не давам доверието си лесно и не мисля, че мениджърът трябва да вярва в играча си, освен ако играчът не направи така, че мениджърът да няма как да не повярва в него. Понякога изглежда, че ние трябва да правим всичко за играчите си, а те не ни връщат нищо. Аз не смятам така. Доверието и вярата, които дадох на Скот Мактоминей, той си ги заслужи от първия ден, в който е с отбора. Той има изиграни може би само осем мача, но вече показа, че е научил страшно много. Той напредва, затова и играе. На Пол (Погба) видяхте, че му е трудно, когато влиза като смяна, както бе срещу Севиля. Винаги е по-добре, когато стартираш мача и е много по-трудно, когато не си загрял добре, а до края на мача има много време. Въпреки това мисля, че той се справи добре. Той е голям професионалист и 10 секунди, след като му казах да влезе в игра, той бе готов. Дори в мачовете, в които го оставих на пейката, той успя да се представи като истински професионалист", обясни Моуриньо.  

Португалецът каза, че за мача с Челси със сигурност отпада Андер Ерера, който е с травма от мача със Севиля. Моуриньо обаче не даде повече подробности за контузията му, като каза, че той ще бъде извън терена поне за няколко седмици.