Отборът на Челси се класира безпроблемно за следващия етап в турнира за Купата на Лигата в Англия след разгром над Нотингам Форест с 5:1 в мач от 1/16-финалите.

За домакините от Лондон се разписаха - с хеттрик Миши Батшуай, Кенеди и Чарли Мусонда, а в добавеното време на мача за гостите точен бе Тендай Дариква.

"Сините" доминираха изцяло и напълно контролираха мача срещу тима от Чемпиъншип.

Първият гол за Челси падна в 13-ата минута, когато 21-годишният бразилец Кенеди засече отличен пас от германеца Антонио Рюдигер и откри резултата за 1:0.

Второто попадение дойде в 19-ата минута. Миши Батшуай се разписа за 2:0 след хубав завършек на поредната атака на Челси.

Давиде Дзапакоста вкара отново топката в мрежата на Нотингам в 25-ата минута , но попадението не бе зачетено заради засада.

Даниел Фокс опита удар в 27-ата минута към вратата на домакините, но прати топката прекалено високо. Малко по-късно и Кенеди пропусна на свой ред за Челси.

Чарли Мусонда бе човекът, който направи резултата 3:0 за лондончани. с десния крак Мусонда прати топката неспасяемо във вратата на Нотингам в 40-ата минута. В самия край на полувремето пак той пропусна нова изгодна възможност за домакините.

Четвъртият гол на Челси срещу Нотингам Форест бе въпрос на време и в 53-ата минута Миши Батшуай реализира за 4:0 в двубоя от 3-ия кръг на Купата на Лигата.

Батшуай получи удобен пас от Еден Азар и нямаше как да пропусне отново да се разпише във вратата на Нотингам.

Гостите също имаха няколко по-опасни атаки, като в 58-ата Андреас Бухалакис пропусна целта.

Миши Батшуай оформи хеттрика си в 85-ата минута. Голът бе изработен от Кенеди, който шутира силно, но топката се отби в гредата и се удари в Батшуай.

Във втората минута на добавеното време на мача Тендай Дариква успя да се разпише във вратата на шампионите и така оформи крайното 5:1 в полза на Челси.