Нападателят на Челси Алваро Мората призна, че си е върнал формата и отново е щастлив благодарение на помощта на психолог.

Испанският нападател се намира в много добра форма. Той е вкарал пет гола в осем мача.

Не така стояха нещата при Мората през миналия сезон при Антонио Конте. Новият мениджър на Челси Маурицио Сари подейства много положително на нападателя.

Испанецът бе привлечен на "Стамфорд Бридж" през лятото на 2017 година срещу рекордната за клуба трансферна сума в размер на 70 милиона паунда.

Той започна кариерата си в Челси по перфектен начин, след като отбеляза седем гола в първите си седем мача във Висшата лига, но след това влезе в криза и успя да се разпише само три пъти от декември до края на сезона.

 Мората призна, че през лятото дори е мислел да напусне, но след това е получил споменатата помощ и сега се чувства изключително щастлив в Англия.

„Никога не съм си мислил за това да тренирам психиката си. Когато футболист чуе думата "психолог", първоначално се стряска, но след това осъзнах, че имам нужда от помощ“, коментира Мората в интервю за “ABC”.

“В началото се чувстваш малко неудобно, разказвайки на психолога всичките си проблеми. Но след това, с помощта на всички около мен, успях да възвърна щастието си от футбола“, добави той.

„Това лято неведнъж си казвах, че искам да отида в отбор, в който да се чувствам отново щастлив, без напрежение“, продължи испанецът.

 „Сега се чувствам по-щастлив от всякога в Челси и в националния отбор", каза още Алваро Мората.