Мениджърът на Челси Маурицио Сари не скри, че е много горд от своя рекорд, поставен в двубоя от Премиършип срещу Евертън в неделя. Челси не успя да победи "карамелите" (0:0), но Сари записа името си като първия треньор в историята без загуба в стартовите си 12 мача от английското първенство. 

В тази впечатляваща серия влизат мачове срещу Арсенал, Ливърпул и Манчестър Юнайтед, в които "сините" спечелиха пет точки. 

"Гордея се много с това. Разбира се, трябва да кажа благодаря на клуба, тъй като ми предостави много силен състав, също трябва да благодаря на играчите и разбира се, на персонала ми", коментира Сари. 

"Радостен съм от този рекорд, но бих предпочел трите точки срещу Евертън. Всеки мач в това първенство е много труден", добави мениджърът на Челси. 

"Евертън също е силен отбор и е сложно да се играе срещу тях. Така е във всички срещи от Премиършип и трябва да запазваме концентрация във всяка една от тях", каза още Маурицио Сари. 

Предишното постижение бе дело на Франк Кларк, който с отбора на Нотингам Форест стартира в Премиършип с 11 мача без загуба.

Маурицио Сари постави рекорд във Висшата лига