Мениджърът на Челси Маурицио Сари все още се адаптира към футбола в английската Висша лига, но няма да прави компромиси със собствения си стил на работа, както е направил и Хосеп Гуардиола след пристигането си в Манчестър Сити, заяви асистентът му Джанфранко Дзола.

Челси в момента е на шесто място в класирането, но е видимо, че отборът изпитва затруднения да се нагоди към работата на Сари. Дзола подчерта, че и Гуардиола също е отказал да се променя в Сити след дебютния си сезон.

 "Опитваме се да се адаптираме към лигата и да направим някои промени. Но ние не променяме начина, по който виждаме футбола и какво е доброто за този клуб, защото иначе сме нищо", заяви Дзола.

"Пеп се разви като треньор достатъчно много, а и отборът прие от неговата философия. Сега те се защитават по-добре, атакуват по-добре и пресират по-добре. Да, той се адаптира някакси в Англия, но не е променил вижданията си за футбола. Мисля, че това е един добър момент за да поставим отговорите на въпроси, които са насреща ни, и да зададем ясните отговори", каза още Дзола, който е един от важните играчи в историята на Челси от 90-те години.

Челси играе осминафинал в турнира за Купата на Англия срещу Манчестър Юнайтед и тази среща е крайъгълен камък в бъдещето на клуба и на мениджъра Сари. Самият италианец е фаворит на букмейкърите за следващ уволнен мениджър. „Сините“ от Лондон бяха разсипани с 0:6 от Манчестър Сити преди седмица и това се прие като сигнал, че отборът не може да приеме интерпретациите на Сари.