Новият мениджър на Челси, Маурицио Сари, е известен с това, че са му нужни 60 цигари на ден само за да функционира. Не веднъж е бил забелязван да кръстосва тъч линията по време на двубой с фас в уста, но това ще трябва да се промени, тъй като стадионът на „сините“ „Стамфорд Бридж“ е зона без тютюнев дим.

Този му навик обаче не изглежда да му пречи да води своите тимове с хладнокръвие и спокойствие. Това си пролича най-много през 2015, когато веднага след като наследи Рафаел Бенитес в Наполи той успя да убеди Гонсало Игуаин да не си тръгне. Той обаче не успя да стори същото година по-късно когато от Ювентус платиха 77 милиона паунда за услугите на аржентинеца.

59-годишният италианец ще наследи на поста своя сънародник Антонио Конте, който бе уволнен в петък. За разлика от Конте, от Сари се очаква да обедени съблекалнята и да приложи своята традиционна схема с четирима твърди защитници, което ще сложи край на използването на халфове като защитници.

Още едно предимство за Сари ще бъде и фактът, че неговият английски е на много по-високо ниво в сравнение с на неговия предшественик. Това е така благодарение на неговата работа на борсите в Лондон, Люксембург и Цюрих преди да започне кариерата си на футболен мениджър.

В треньорската си кариера Сари е водил общо осем отбора от 2005 насам и е постигнал 192 победи, 111 равенства и 102 загуби с отборите на Пескара, Арецо, Авелино, Верона, Перуджа, Алесандриа, Емполи и Наполи.