Маурицио Сари смълча най-големите си критици, след като изведе Челси до третото място в крайното класиране във Висшата лига и по този начин върна лондончани в Шампионската лига. Освен това отборът игра финала за Купата на Лигата, а след няколко дни ще играе финал в Лига Европа срещу Арсенал.

Въпреки това, италианецът изглежда не е сигурен дали ще остане мениджър на Челси и през следващия сезон.

„Дали ще остана начело на Челси? Много бих искал да остана и мисля, че ще е така, но не съм сигурен. По-рано казах също, че харесвам Висшата лига, харесвам атмосферата на всички английски стадиони“, сподели Сари.

„Сега трябва да изиграем един мач, който е много важен. Ако сезонът е бил положителен до този момент, мисля, че финалът в Баку може да го направи наистина фантастичен“, добави италианецът.

„Сезонът бе много труден за нас, но мисля, че накрая може да бъдем доволни. Ние сме на трето място в крайното класиране и достигнахме до първоначалната цел – Шампионска лига. Играхме финал за Купата на Лигата и преди да стигнем до него победихме Ливърпул и Тотнъм, които са двата финалиста в Шампионска лига“, продължи той.

Маурицио Сари изказа своята подкрепа за мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп: „Трудно е да си спечелил толкова много точки и да не си спечелил титлата. Разбирам. Миналият сезон си мислех, че имам лош късмет, когато заедно с Наполи завършихме на второ място с 91 точки…Знам как Клоп може да се чувства в този момент.“