Мениджърът на Челси Маурицио Сари заяви, че Еден Азар все още не е взел решение относно своето бъдеще.

Договорът на белгийския футболист с английския клуб изтича през 2020 година, а той на този етап отхвърли отправените му предложения за подновяване на контракта.

Азар не крие своето желание да премине в Реал Мадрид.

„Той все още не е взел решение дали ще остане при нас или ще иска да направи крачка към ново предизвикателство в друг клуб. Не съм наясно точно със ситуацията, но мисля, че Еден в момента все още не е взел решение относно своето бъдеще“, коментира Сари.

„Понякога предпочитам Азар да говори с краката си. Еден каза, че треньорите постоянно му казват, че той може повече и изискват още от него. Мисля, че той трябва да прави повече, защото потенциалът му е по-голям от това, което показва“, добави италианецът.

„Еден е прекрасен футболист, но той е индивидуален играч. Инстинктивен футболист е. За него е мнгоо трудно да играе само на една позиция. Той обича да бъде с топката в крака и да може да има пълна свобода по терена. Иска топката в краката си. За това си мисля, че за него е много трудно да играе като нападател. За него е много трудно да играе и като крило. Ние трябва да организираме останалите 10 футболисти в дефанзивен план“, каза още Маурицио Сари.