Офанзивният полузащитник на Челси Мейсън Маунт призна, че сам не е очаквал толкова бързо да стане интегрална част от титулярния състав на мениджъра Франк Лампард в дебютния си сезон в своя роден клуб.

20-годишният футболист със своите 4 шампионатни гола е втори реализатор на отбор след друг младок Тами Ейбрахам (8 гола), а страхотната му форма е причина за футболист като Кристиан Пулишич – за когото бяха платени 60 милиона паунда през януари – да се превърне в твърда резерва.

Сезонът за лондончани не започна никак добре със звучна и в известна степен нелогична тежка загуба на „Олд Трафорд” срещу Манчестър Юнайтед, ала сега „сините” имат 5 точки повече от „червените дяволи” и се намират на 7 позиции по-високо от тях в класирането.

„Връщаме се към онзи мач срещу Манчестър Юнайтед и да загубим с 0:4 не беше добре, но извлякохме много позитиви от тази среща. Не мисля, че 4:0 беше правилният резултат”, каза Маунт.

„Оставихме резултата зад гърба си и сега се намираме на 5-о място. Просто трябва да продължим да работим заедно и дано взимаме трите точки във всеки мач. Играем добре и постигнахме голям резултат (победата над Лил навън – б.р.) в Шампионската лига. Това наистина ни помогна.”

„При гостуванията всичко се развива добре. Има дребни неща, върху които можем да работим, като например допускането на гол срещу Саутхемптън, което направи резултата 2:1. Така мачът навлезе в труден период, така че има неща които да работим, но далеч от дома се представяме добре.”

„Винаги трябва да имаш тази увереност в себе си. Не вярвах, че стартът ми ще бъде толкова добър – да имам отбелязани вече 4 гола. Затова съм развълнуван, но също така и благодарен на моите съотборници, които работят толкова усърдно. Можете да видите във всеки мач какво значи за нас да спечелим в името на мениджъра и на феновете.”

„Имаме силен състав, а конкуренцията е сериозна, така че постоянно трябва да си във върхова форма и да работиш здраво всеки ден в тренировките, ако искаш да попаднеш сред титулярите.”

„Има много млади момчета, с които играем от доста време и сега правим пробив в първия тим. Радвам се много за Тами (Ейбрахам – б.р.) и Фик (Фикайо Томори – б.р.), а също и Рос Баркли. Ние четиримата попаднахме в националния отбор на Англия, а това е огромно постижение, затова очаквам с нетърпение и международната пауза”, завърши Маунт.