Съдията от английската Висша лига Майк Дийн изрази съжалението си, че не е помолил Антъни Тейлър да отиде до кабината на видеоасистент-рефера (ВАР) по време на мача на Челси срещу Тотнъм в неделя.

Двамата рефери бяха в центъра на противоречиви решения, които накараха "спърс" да изравни късно. Дийн, който се оттегли от съдийството на терена миналия сезон, сега е ограничен да изпълнява задълженията си във ВАР. Старши треньорът на Челси Томас Тухел се оплака от "лошите" решения, взети от реферите на "Стамфорд Бридж".

Gulliver/GettyImages
84 снимки

Челси беше прикован на два пъти от отбора на бившия си мениджър Антонио Конте, като Тухел обясни, че и двата гола не е трябвало да останат. Калиду Кулибали изведе Челси напред през първото полувреме. Хойберг върна Тотнъм в мача и голът беше оставен въпреки протестите на Челси, че Ричарлисон е в засада, блокирайки по този начин изгледа на Едуар Менди.

Последва сбиване на тъчлинията между двамата треньори.

БТА / BTA
5 снимки

В добавеното време Кристиан Ромеро повлече новото попълнение на Челси Марк Кукурела, като го хвана за косата.ВАР избра да не се намесва. Ето обаче какво сподели Майк Дийн:

"Сега имах време да помисля за сблъсъка в неделя на "Стамфорд Бридж". Бях ВАР и в дните след равенството 2:2 между Челси и Тотнъм имахме срещи като част от редовните ни лагери, за да обсъдим случилото се".

"Помолих рефера Антъни Тейлър да изчака, докато гледам инцидента с Кристиан Ромеро от Тотнъм и Марк Кукурея. от Челси. Оттогава проучих записа, говорих с други рефери и като се замислих, трябваше да помоля Тейлър да посети своя монитор край терена, за прегледа сам инцидента. Главният съдия винаги има последната дума.", сподели Дийн за действията си по време на мача. 

Ако Майк Дийн бе изпратил главния съдия - Антъни Тейлър до екрана край тъчлинията, то почти сигурно вторият гол на Тотнъм щеше да бъде отменен заради нарушение срещу Кукурея.