Нони Мадуеке обявен за играч на Челси в петък, присъединявайки се от ПСВ в сделка на стойност 30,5 милиона паунда. В първото си интервю след пристигането си на "Стамфорд Бридж", офанзивният футболист беше попитан на кои бивши звезди на "сините" се възхищава най-много, а белгийската сензация Еден Азар, който прекара седем години в клуба, беше човекът, когото избра.

"Вероятно ще трябва да кажа Еден Азар. Просто тип играч, който ви кара да станете от мястото си, толкова вълнуващ от гледна точка на усета и способността да накара хората да се вдигнат, да създава ситуации на терена. Имаме прилики с него, но се надявам някой ден да бъда толкова добър, колкото него Азар", сподели той във видео, публикувано на уебсайта.

Мадуеке подписа със "сините" след отличен период в ПСВ. Той се присъедини към отбора на Айндховен от младежката академия на Тотнъм през 2018 г. Мадуеке направи 80 мача за първия отбор на гранда от Ередивизи, но беше ограничен до само пет този сезон, тъй като контузия в глезена го извади от игра през първите два месеца от кампанията.