Левият халф-бек на Челси Бен Чилуел ще отсъства от игра поне шест седмици. Това съобщи мениджърът Томас Тухел в навечерието на мача с Манчестър Юнайтед.

Английският национал има частично разкъсване на кръстните връзки на коляното, след като бе ударен от халфа на Ювентус Адриен Рабио в срещата от Шампионската лига между двата отбора в сряда.

Още след срещата Тухел изрази съмнение, че Чилуел ще може да играе срещу Манчестър Юнайтед, но изглежда травмата е по-сериозна от очакваното.

"Бен има частично разкъсване на кръстни връзки и решението на медицинския екип е да се подходи консервативно. Следващите шест седмици ще определят дали той ще може да се възстанови, или ще се наложи да се оперира. Това е много отговорно решение, така че няма да бързаме и да форсираме нищо", обясни Тухел.

Чилуел е с ключова роля за силния сезон на лондончани до момента. Той има три гола и една асистенция в шест мача в Премиър лийг. Позицията на английския национал на левия фланг ще бъде заета или от Маркос Алонсо, или от Калъм Хъдсън-Одой.

Освен Чилуел, срещата на "Стамфорд Бридж" ще пропусне и Н'Голо Канте, който има леки проблеми с коляното. Ромелу Лукаку е възстановен от травмата си в глезена и тренира, но вероятно ще се включи от пейката.