Последният полуфиналист в турнира за Купата на Англия има своето име и това е Челси. Лондончани стигнаха до предпоследната фаза на най-старата клубна надпревара във футбола през иглени уши в гостуването на Лестър в превърналия се в исторически мач.

Исторически, защото за да победят с 2:1, момчетата на Антонио Конте имаха нужда от продължения. А такива имаше за първи път след първи мач от тази фаза и стана възможно, след като от ФА отмениха преиграванията в Топ 8 на турнира.

Иначе Алваро Мората даде преднина на лондончани преди почивката с много технично изпълнение, но четвърт час преди края Джейми Варди отбеляза дежурния си гол и така прати мача в допълнително време. Там точно преди изтичането на първото продължение Педро Родригес се възползва от кошмарна грешка на Каспер Шмайхел и вкара за 2:1.

Така той осигури място на тима си в предпоследната фаза, до която достигнаха още Тотнъм, Манчестър Юнайтед и Саутхемптън. От тези тимове единствено "светците" не са замесени в битката за Европа през Премиършип.