Ръководството на Челси почти сигурно ще даде отрицателен отговор на молбата, която мениджърът на Дарби Каунти Франк Лампард отправи към бившия си тим преди двубоя помежду им в турнира за Купата на Лигата.

Само преди дни голмайстор №1 в историята на Челси поиска от „сините” разрешение техните кадри Мейсън Маунт и Фикайо Томори, които играят като преотстъпени в „овните” да получат правото да играят в мача. По принцип в договора за преотстъпването им има изрична точка в тази връзка, която защитава интересите на Челси.

Маунт и Томори имаха ключови роли за знаменития успех на Дарби в 3-ия кръг на турнира, когато втородивизионният тим елиминира Манчестър Юнайтед на „Олд Трафорд” с дузпи.

Двубоят Челси-Дарби Каунти ще се играе на 31 октомври, като Лампард за първи път ще се изправи като треньор срещу тима, на който отдаде най-силните си години като футболист. Според бившия английски национал евентуален мач срещу Челси би бил много важен за развитието на Маунт и Томори. „За техните кариери ще бъде страхотно развитие. Разбирам и гледната точка на Челси, които искат да спечелят този мач точно толкова, колкото и ние. Ще уважа тяхното решение, каквото и да е то”, каза тогава Лампард.