Бившият играч на Ливърпул Джейми Реднап вярва, че младият Мейсън Маунт ще има голяма влияние върху представянията на Челси през този сезон.

Маунт отбеляза първия гол за „сините“ през настоящата кампания, след като още в 7-та минута на двубоя с Лестър се възползва от грешка в защитата на „лисиците“, за да даде аванс на отбора на Франк Лампард. Това обаче не се оказа достатъчно за победа, като двубоят завърши 1:1. Въпреки това Реднап отчете силните изяви на атакуващия халф.

„Мейсън Маунт определено показа, че е готов да е титуляр след днешното му представяне. Той дава на Челси нещо различно в нападение, представлява постоянна заплаха за противниковите отбрани и може да вкарва голове. Затова и днес беше титуляр“, каза Реднап. Ю

Похвалите към младока не бяха спестени и от бившия играч на лондонския гранд Ашли Коул.

„Този тип преса, както при гола срещу Лестър, ще я видите редица пъти през този сезон. Мейсън има енергията и агресията, за да бъде ключов в пресата на отбора на Лампард. В днешния ден той показа, че разбира отлично кога трябва да пресира и кога трябва да изчака“, завърши бившият ляв бек.