Мениджърът на Челси Франк Лампард обяви, че голяма част от критиките, отправени към неговия отбор след загубата с 0:4 от Манчестър Юнайтед, са плод на мързелив анализ.

Мнозина от анализаторите на Острова разкритикуваха остро представянето на отбора и грешните тактически решения на Лампард. Сред основните критици беше и бившият наставник на „сините“ Жозе Моуриньо. Англичанинът обаче не беше съгласен с тези коментари.

„Голяма част от критиките за двубоя срещу Юнайтед бяха мързеливи, защото бяха реакция на резултата, не на представянето. Разбирам, че резултатът е лош и че направихме грешки, но имаше много добри моменти в нашата игра и няма как да ги оставя на заден план“, заяви Лампард.

„Срещу Ливърпул бяха повече позитивите, но сега срещу Лестър трябва да превърнем позитивите в победи. Не ме интересуват критиките отвън, интересува ме как работим всекидневно и как се се превръщаме в отбора, който аз искам да виждам“.

„Ще трябва да сме тактически гъвкави и това ще изисквам и аз. Не искам във всеки мач да изглеждаме по един и същ начин, адаптивността ще е много важна за нас и мисля, че това го показахме в двата изминали двубоя“, завърши легендарният полузащитник.