Франк Лампард е предупредил нападателите си да забравят за Еден Азар и да сграбчат възможността да са главните действащи фигури в състава.

Азар беше ключов през миналия сезон за състава на „сините“ помагайки на моменти собственоръчно за постигането на място в топ 3 във Висшата лига и спечелването на трофея от Лига Европа. В същото време, в началото на тази кампания, Челси има затруднения с отбелязването, след като в 2 двубоя момчетата на Лампард вкараха едва 1 гол и все още нямат победа. Бившият полузащитник обаче очаква заместване на Азар да не е работа на един играч, а на целия колектив.

„Ще трябва да намерим решения в рамките на групата, с която разполагаме, защото знам колко голове вкара Азар миналия сезон“, заяви англичанинът.

„Предизвикателството е ясно – дали нападателите в момента могат да заместят загубените голове. Задължително е да имаш играчи, които да ти печелят завързани мачове и да вкарват в ключови моменти. Това също се отнася за периодите, когато играеш много добре, но трябва да отбележиш повече попадения, за да затвориш мача“.

„Всеки отбор си има собствена идентичност и трябва да можем да вкарваме от различни зони по терена. Във футбола трябва да си гъвкав и адаптивен. Играчите не трябва да мислят за загубата на Азар, а да се концентрират и да играят. Имаме достатъчно качество, за да печелим и без Еден“, убедено завърши Лампард.