Мениджърът на Челси Франк Лампард заяви, че Уилиан може и да не е част от Челси през следващия сезон. Договорът на бразилеца изтича в края на шампионата. Уилиан не вкара гол при снощната победа над Кристъл Палас с 3:2, но помогна за два от попаденията и отново показа своето себераздаване на терена от начало до край.

„Той влияе по изумителен начин върху играта. Искам да кажа, че той и Кристиан Пулишич са нашата сила в момента. Когато си мислите за Уилиан и неговата ситуация, влиянието, което той оказва във всички мачове и минути, със скоростта си и как контролира топката, както и качествата му в мачовете, разбирате колко съм доволен от него,” заяви наставникът след победата снощи.

Запитан колко важен е Пулишич, Лампард каза пред „Sky Sports“:

„Изключително важен. Той има голям талант, знаем го. Дойде тук в началото на сезона в труден момент. В последно време обаче той започна да играе много добре за нас и сега вдигна буквално на друго ниво. Най-добрите атакуващи играчи в света изработват и вкарват редовно голове, които печелят мачовете за отборите им. И в момента той прави точно това".

Лампард беше запитан дали Пулишич може да стане новият любимец на публиката, какъвто беше преди това Еден Азар, и какви указания му дава Лампард.

„Не му поставях никакви граници, така може да ме изненада във всеки един момент. Знаех таланта, който има, и исках да му помогна, когато дойде тук, най-вече заради физическия характер на лигата. Трябваше да го направлявам и тогава, за съжаление, получи контузия. Но гладът за футбол, който има, е качеството, което показва какъв краен продукт може да се превърне”, сподели още мениджърът.