Мениджърът на Челси, Франк Лампард, призна, че е трудно за играчите да останат фокусирани по време на пандемията от коронавирус. Футболиста на "сините" Калъм Хъдсън-Одой се превърна в първия играч във Висшата лига, чийто тест бе положителен, което наложи карантина на всички от клуба. За щастие, младокът вече е здрав и продължава индивидуалната си подготовка вкъщи. 

Getty Images
36 снимки

По време на паузата в първенството Челси се опитва да разнообрази ежедневието на феновете си чрез различни прийоми. Днес Лампард разговаря с феновете чрез жива връзка и имаше възможността да отговори на техните въпроси. 

"Трудно е да се подготвяме в такъв момент, защото няма нищо ясно пред нас. Нещата се променят изключително бързо. Последното нещо, което бих искал от играчите си, е да се раздават безсмислено", заяви треньорът. 

"Искам да знаят, че аз съм тук за всеки един от тях. Правя всичко възможно да съм до тях и да ги подкрепям. Сега получават мотивация от семействата и близките си, а това е много по-важно от футбола. Колкото и да обичаме Челси, сега щастието е у дома." 

"Цялата ситуация, в която се намираме, ни сплотява като общност. Независимо, че подкрепяме различни клубове, че сме от различни страни, че сме пръснати из целия свят. Всички сме в една и съща ситуация", завърши Лампард.