Напускащият поста временен мениджър на Челси Франк Лампард заяви, че стандартите в клуба през последния сезон са паднали и това е една от причините за кошмарния сезон на "сините".

В неделя Челси направи равенство 1:1 при домакинството на Нюкасъл в последния кръг от Висшата лига и завърши кампанията на 12-о място с едва 11 победи. Самият Лампард, за когото това бе втори престой на треньорския пост на "Стамфорд Бридж", не успя да запише нито една домакинска победа, като това се случи въпреки похарчените малко над 600 милиона лири за нови играчи през последните два трансферни прозореца след пристигане на американския собственик Тод Бьоли. Лампард оглави Челси на 6 април след уволнението на мениджъра Греъм Потър, който пък се задържа на поста си малко над шест месеца.

"Стандартите колективно спаднаха. Мога да бъда напълно честен в това отношение, защото това беше последният ми мач. Много от играчите вероятно повече няма да ги видя никога. Стандартите за клуб като Челси изискват във всеки мач да бъдеш на максимума на възможностите си. Ако физически не си готов, няма да можеш да играеш на това ниво. Играта във Висшата лига изисква това", заяви Лампард, който като футболист имаше изключително успешна кариера с екипа на "сините".

"Когато в съблекалнята няма единство, няма лидери, не се предизвиквате един друг и не се конкурирате за титулярните места, няма как да има резултати. Това са процеси, които ги има във всеки топ отбор. Когато обаче се върнах в Челси, много бързо осъзнах, че няма такова нещо. Разбира се, много добър мениджър ще промени това, но от всеки от играчите ще се изисква да поеме своята отговорност. За клуба важи същото", каза Лампард.

Бившият английски национал ще бъде заменен от Маурисио Почетино, който преди броени дни подписа договора си.

Gulliver/GettyImages
53 снимки

"С очите си видях неща, които трябва да се подобрят. Новият мениджър също ще ги види. Хубавото е, че той ще има време за подготовка. Този отбор се нуждае от това. В момента Челси физически не е готов да се противопостави на другите отбори. Нюкасъл например със сигурност ни превъзхожда във физическо отношение. За мен един от големите проблеми бе, че съставът е твърде голям в момента. Не е лесно да се работи с толкова много футболисти, а по някаква причина голяма част от тях нямат връзка с реалния свят. Това трябва да се реши през този трансферен прозорец", завърши Лампард.

Автор: Георги Крумов/БТА