Мениджърът на Челси Франк Лампард взе отношение по повод неотдавнашната разпра в лагера на Ливърпул между звездите Мохамед Салах и Садио Мане. Преди неделния двубой срещу мърсисайдци бившият английски национал заяви, че тя е нищо в сравнение с кавгите, които той е имал със съотборници в дните си като футболист.

Челси посреща Ливърпул в 6-ия кръг на Висшата лига на 22 септември от 18,30 часа (DIEMA SPORT 2/PLAY DIEMA XTRA). И двата тима влизат в срещата след неприятни загуби в Шампионската лига през седмицата, а медиите в страната все още разискват гневната реакция на Садио Мане при смяната му срещу Бърнли. Тогава сенегалецът си позволи доста ядни жестове, в които всички видяха недоволство спрямо Салах, който минути по-рано не му беше подал на чиста позиция.

„Колко време искате да слушате за моите кавги, защото имах дълга кариера”, заяви шеговито Лампард. „Помня какво беше да бъдеш в една съблекалня с Джими Флойд Хаселбанк, след като бях вкарал – мисля, че гостувахме на Саутхемптън – а той се оплакваше, че съм му подал в мача. Става друга за друг момент, не за моя гол.”

„Той ме подкара: „Ти вкара веднъж. Ето, а после се опита да вкараш и още веднъж, вместо да ми я подадеш”. Това бяха думи на играч, който отправяше по 20 шута по време на мач!”

„В продължение на няколко дни той ме игнорираше. Може би чак след това си проговорихме отново. Всичко беше наред. Не беше станал голям проблем, поне така го помня.”

„Когато остаряваш и си спомняш тези моменти, всъщност го уважавам за постъпката. Именно това поведение направи Джими онази сила, която беше навремето.”

„И Салах, и Мане са прави за себе си. Така е. Те са конкурентни момчета. Играл съм с хора, които са искали топката в краката си, когато аз стрелях и обратното – изисквах от други топката да ми се подава. На мен това ми харесва. И Салах, и Мане искат да вкарват голове, те са гладни, готови за битка и иска да са победители. Когато играят по този начин, имате отговор. Ако те не се представят достатъчно добре и подобни неща са налице, то тогава като мениджър ще трябва да зададеш определени въпроси. Тези момчета обаче са наистина настървени, а това ми хареса”, добави Лампард.