Мениджърът на Челси Франк Лампард имаше повод да бъде разочарован след 1:2 срещу Ливърпул у дома в 6-ия кръг на Висшата лига. Бившият английски национал наблегна на превъзходството над „червените”, което неговият тим имаше през втората част, и си пожела в следващите срещи системата за видеоповторения (ВАР) да бъде по-благосклонна към неговия тим.

Поражението срещу мърсисайдци означаваше, че в първите четири поредни домакинства на „Стамфорд Бридж” Челси остава без победа под ръководството на Лампард – 2 ремита (срещу Лестър и Шефилд Юнайтед) и 2 загуби (срещу Ливърпул и Валенсия). За последно това се беше случвало на Боби Кембъл (3 ремита, 1 загуба) през далечната 1988 година.

„Сините” определено имат основания да мислят, че можех да вземат нещо повече, тъй като при резултат 1:0 в полза на Ливърпул попадение на Сесар Аспиликуета беше отменено след употребата на ВАР, а в края на мача Миши Батшуай и Мейсън Маунт направиха големи пропуски. „Откъм представяне ние бяхме по-добрия отбор. Имахме повече енергия в играта си, показахме характер и дух. Точно по тази причина в края феновете ни аплодираха. Нека използваме това и занапред”, заяви Лампард.

„Отмененият гол? Мисля, че вече трябва да има няколко подобни отсъждания в тази полза. Но можете да видите, че Мейсън Маунт е в лека засада.”

„Трябва да го приемем. Малко е тъжно заради радостта и момента, но ако искаме коректни отсъждания, това е положението. Атмосферата сред феновете се промени, на терена – също. Бяхме леко обезкуражени, докато Ливърпул получиха тласък. Към онзи момент заслужаваме да изравним резултат.”

„Липсата на победи у дома е нещо, което искаме да променим. Вярвам, че ще го сторим, ако продължим да играем така. Реалността е, че млади момчета се вляха в отбора. Загубихме две от „деветките”, с които разполагахме през миналия сезон и не можем да променим това.”

„Хората могат и да твърдят, че трансферната забрана е лошо нещо за Челси и в краткосрочен план е така, разбира се, но ако отправим визия към по-далечното бъдеще с момчета като Томори, Маунт, Ейбрахам, то това може да се окаже добре за нас. В краткосрочен план обаче ветото може да доведе до неща, каквито се случиха днес”, завърши Лампард.