Мениджърът на Челси Франк Лампард изобщо не се съгласи с мненията, че е допуснал грешки чрез извършените от него смени при равенството 2:2 срещу Шефилд Юнайтед във Висшата лига. В домакинството си „сините” пропиляха аванс от 2:0, след като в 89-ата минута Курт Зума си отбеляза автогол.

По-специално упреците бяха насочени към двойната смяна в 85-ата минута, когато Лампард изкара отбелязалия два гола Тами Ейбрахам за сметка на Миши Батшуай и в същото време даде официален дебют на 18-годишния халф Били Гилмор, изваждайки от игра Матео Ковачич. Броени минути по-късно дойде и злощастната за лондончани развръзка.

„Решението не беше дръзко, защото ставаше дума за директни замени и в двата случая”, заяви Лампард.

„Ковачич вече беше много уморен, а Били Гилмор е полузащитник, с който разполагах на пейката. Батшуай пък влезе, за да вдъхне повече енергия за сметка на Тами, който очевидно беше най-добрият ни играч в този мач.”

„Другите могат да извъртят случая така, както си искат, но ние се опитахме да затворим мача. Имам пълна вяра в Били и неговата поява. Смятам, че го чака голямо бъдеще. Очевидно е, че Н’Голо Канте е контузен, всички знаем какъв фантастичен играч за нас е той. Били беше на пейката – толкова е просто. Знаем, че имаме трансферна забрана, а съставът ни е такъв, какъвто е.”

„Ако ме питате кои са ни халфовете, ще ви кажа, че разполагаме с Жоржиньо, Ковачич, Канте, Маунт, Баркли, а и Рийс Джеймс, който се връща от контузия и може да играе там. Андреас Кристенсен също може да бъде използван като халф. Моята работа е да взимам решения на база цялостния състав”, добави Лампард.