Мениджърът на Челси Франк Лампард се опасява, че Евертън, който е временно воден от Дънкан Фъргюсън след уволнението на Марко Силва, ще покаже реакция в двубоя срещу „сините“ в събота.

„Карамелите“ се разделиха с португалеца в четвъртък, след като попаднаха в зоната на изпадащите след поражението от градския съперник Ливърпул с 2:5.

„Първо, всяко гостуване на Евертън е трудно. Играх там много пъти като играч и атмосферата на стадиона, подкрепата на привържениците е огромна. Сигурен съм, че тимът ще покаже реакция, след като обяви един от бившите си играчи и герои за временен наставник. Така че моето усещане е, че трябва да сме максимално подготвени за теста, който ни предстои. Имахме подобно предизвикателство в лицето на Уест Хем миналия кръг“, започна той.

Лампард изведе младия състав на Челси до четвъртото място през този сезон и може да прибави опит към селекцията през януари, след като по-рано през деня стана ясно, че трансферното ембарго на ФИФА е преполовено след решение на Спортния арбитражен съд.

Мениджърът, въпреки това, възнамерява да продължи да разчита на младите в състава, включително и на Калъм Хъдсън-Одой, който през лятото бе трансферна цел на Байерн Мюнхен, преди да обвърже бъдещето си с клуба до 2024.

Тийнейджърът има едва осем появи в лигата през сезона, като наскоро се възстанови напълно от травма на адуктора.

„Не мисля, че най-доброто, което той покажа, бе през миналия сезон. Най-доброто от него тепърва предстои, защото той е едва на 19. Има сериозна конкуренция и той ще става все по-добър. Той трябва да демонстрира добро представяне, когато получи шанс, ако иска да започва по-редовно като титуляр. Той е в ранните етапи от развитието си и се завърна след тежка контузия, така че трябваше да проведа няколко разговора с него“, завърши Лампард. /БГНЕС