Мениджърът на Челси Франк Лампард потвърди, че полузащитникът Жоржиньо е със статут на втори капитан в отбора. Това значи, че бразилецът с италиански паспорт ще поеме лентата, ако титулярят Сесар Аспиликуета е възпрепятстван под каквато и да е форма.

Лампард мотивира ролята на 27-годишния играч с неговото присъствие в съблекалнята, както и влиянието му в и извън терена. Напомняме, че Жоржиньо кара своя втори сезон в Англия, след като пристигна миналото лято от Наполи по желание на предишния мениджър Маурицио Сари.

„Да, Жоржиньо е нашият вицекапитан в момента. Аспиликуета е капитанът, а това беше ясно в началото на сезона. Неговите професионализъм и кариера говорят сами по себе си”, заяви Лампард.

„Жоржиньо, аз не спирам да говоря за него, е характер и човек, който тласка колектива. Това е очевидно на терена. Ситуацията е такава в момента.”

За мнозина решението е интересно, тъй като Жоржиньо все още има трудности да се справя в комуникацията на английски. От доста време футболистът посещава езикови курсове, за да подобри позицията си в отбора.