Мнеиджърът на Челси Франк Лампард отново поиска от футболните власти да вземат отношение по темата с обидите на расова основа, които са били отправени по посока на Курт Зума след двубоя срещу Шефилд Юнайтед. 

Зума беше главният виновник за изпуснатите 3 точки на "сините", след като си отбеляза автогол в 89-та минута, с което оформия крайният резултат 2:2 от срещата. В часовете след това той е получил десетки обиди на расова основа в социланата мрежа "Туитър". Това отново принуди Лампард да реагира в пресконференцията си след двубоя.

"Трябва да има някаква наказуемост при този начин на употреба на социалните мрежи. Това означава да се предвиди някаква информация при регистрация, която да позволи да бъде издирван човек, който злоупотреби", коментира Лампард. 

"Независимо колко неудобен е този въпрос за дискутиране, той ще продължи да бъде на дневен ред, докато не се вземат съответните мерки, които да не допускат подобни неща да се случват". 

"Нужно е да се въведе някаква наказуемост на такива проявления, защото всеки в момент може да каже всичко, без никакви последици. Това се отнася не само до расизма, но и хомофобията, сексизма и други подобни проявления. Модерното общество изисква обратна реакция от властите", завърши легендата на Челси.