Н`Голо Канте е много повече от дефанзивен полузащитник и мениджърът на Челси се надява да използва и другите му силни качества, след като играчът се възстанови от травма и отново е готов за игра.

Лампард потвърди, че световният шампион с Франция, който през този сезон е преследван от проблеми с травми и има едва три мача в лигата за лондонския клуб, се е възстановил от контузия в слабините и е на разположение за съботното домакинство на Кристъл Палас. 

Бившият мениджър на „сините“ Маурицио Сари използва френския национал в по-предни позиции през изминалия сезон и Лампард използва подобна тактика с Жоржиньо в центъра на полузащитата.

"Хората определят Канте като най-добрия дефанзивен полузащитник в света, но не смятам, че това е всичко, когато говорим за него. Не го критикувам, точно обратното. Той притежава още много в играта си…Дефанзивен полузащитник в моето съзнание е някой, който седи пред четворката или тройката в защита, но аз мисля, че той върши още много работа. Той показа всички тези си качества на терена през последните четири години, играейки за Лестър, Челси и Франция. Той може да даде още много. На това и се надяваме при завръщането му", започна Лампард.

Жоржиньо е наказан за един мач, след като получи петия си жълт картон през сезона срещу Уотфорд, като мениджърът на „сините“ не потвърди дали Канте ще се завърне в ролята на дефанзивен полузащитник срещу Палас. 

"Зависи от това как излезем на терена, те имат различни качества. Имаме и други играчи в халфовата линия, няма да търсим индивидуален заместник, ще търсим идеалния вариант за вида на полузащитата ни".

Лампард добави, че Мейсън Маунт е в състава, но ще реши в последния момент относно неговото включване, след като полузащитникът получи травма на глезена при равенството с Аякс 4:4 в Шампионската лига през седмицата. Въпреки това, защитникът Антонио Рюдигер остава в лазарета, след като претърпя операция на слабините. 

"Той се подложи на операция и ще бъде извън игра за три седмици, да се надяваме. След това ще видим как ще се чувства той физически, защото отсъства дълго време", завърши той. /БГНЕС