Мениджърът на Челси Франк Лампард се надява нападателят Оливие Жиру да остане в клуба, но няма да го спира, ако реши да напусне "Стамфорд Бридж" през зимния трансферния прозорец.

Французинът има само четири мача във Висшата лига от началото на сезона, всички като смяна, което намалява и шансовете му за място в националния отбор за предстоящото европейско първенство през следващото лято.

"Оливие е много важен играч в нашия състав и той винаги ще иска да играе повече", каза Лампард преди гостуването на тима му на френския Рен в Шампионската лига.

"Аз искам той да остане, защото имам отлични взаимоотношения с него. Но ако той се чувства по различен начин, винаги можем да говорим. Разбирам, че той иска да играе, но за мен най-важното нещо е силата на целия състав. Мисля, че той може да ни помогне много", добави англичанинът.

Мениджърът на Челси разкри, че халфът Кай Хаверц и защитникът Тиаго Силва са на линия за мача. Американецът Пулишич е възстановен от травмата си в бедрото, но ще бъде готов за игра чак в неделя за Тотнъм.

"Напълно фокусирани сме върху мача с Рен и не мислим за двубоя с Тотнъм", допълни той.

Челси е лидер в класирането в група "Е" на Шампионската лига със 7 точки от три мача.