Мениджърът на Челси Франк Лампард заяви, че отборът му най-накрая е намерил правилния баланс между атака и защита, след като победи Бърнли с 3:0 във Висшата лига вчера. Лондончани не са допуснали гол в последните си четири мача във всички турнири.

Лампард заяви, че опитният защитник Тиаго Силва и вратарят Едуар Менди, които се присъединиха към клуба преди началото на сезона, са добавили сигурност в защитата.

"Със сигурност трябваше баланс и ние работихме за това. Това е част от процеса, когато привличаме нови играчи. Когато не допускате попадение и отбелязвате голове, вървите в правилната посока. Чистите мрежи са чудесен знак за стабилност в отбора. Тиаго Силва и Едуар Менди основно помогнаха за това, но и манталитетът на отбора", коментира Лампард.

Американският нападател Кристиан Пулишич се контузи по време на загрявката и пропусна мача.

"Той има малка контузия в подбедрицата, така че трябваше да го извадим от състава. Не можеше да играе, след като усети болка, така че ще трябва да го прегледаме. Той е в форма, изигра добри три мача и сега е разочарован от травмата", добави Лампард.

Победата изкачи Челси на четвърто място в класирането с 12 точки от седем мача.