Мениджърът на Челси Франк Лампард не скри задоволството си от първата победа на лондончани под негово ръководство в Шампионската лига. "Сините" спечелиха с 2:1 при гостуването си на Лил и взеха първи точки в група "Н" след домакинската загуба от Валенсия с 0:1 на старта на надпреварата.

"Победата е много важна с оглед на поражението ни от Валенсия. Беше добра вечер за нас. Навсякъде в Европа е трудно при гостуване, а още по-трудно е, когато срещаш отбор като Лил. Беше тежко заради качествата, които те имат в атакуващ план, а с публиката тук, а и когато Лил започна да създава положения, стана още по-тежко. Съперникът разполага с много бързи играчи и това го прави изключително опасен, особено на контраатака", коментира Лампард.

"Но ние бяхме готови. Смятам, че контролирахме големи периоди в началото. Вкарахме гол, но статичните положения си остават проблем за нас. Ще продължим да работим върху отстраняването му. С оглед на цялостното ни представяне, смятам, че заслужено спечелихме. Има още много мачове в групата, но загубата ни на старта от Валенсия постави по-голяма важност върху този мач", допълни той.

"Оценяваме работата в академията ни. Феновете ни обичат да играем с наши юноши. Мисля, че те се представиха добре в този тежък двубой, но съм убеден, че могат и повече. Рийс Джеймс показа увереност. Хвърлих го в мача от тактическа гледна точка, защото той беше по-свеж, тъй като не беше играл много през сезона досега", каза още Лампард./БТА