Отборът на Челси победи с 3:2 Норич в голов трилър при гостуването на стадион „Керъл Роуд“ в двубой от третия кръг на Висшата лига. Головете за „сините“ бяха отбелязани от Тами Ейбрахам, Мейсън Маунт и Тами Ейбрахам, съответно в 3-та, 17-та и 68-та минута. За домакините от Норич головете бяха отбелязани от Тод Кантуел в 6-та и Тему Пуки в 31-ва минута.

Това беше и дебютна победа за Франк Лампард като мениджър на Челси през настоящата кампания. Норич, от своя страна, допуснаха втора загуба, след тази при гостуването на Ливърпул в първия кръг от сезон 2019/2020.

Срещата започна във френетично темпо, като първият удар беше нанесен от гостите. В 3-та минута беше точен Тами Ейбрахам, след като беше намерен на задната греда от центрирането на Сезар Аспиликуета. Английският нападател успя с прецизен удар в долния ляв удар на стража на „канарчетата“ Тим Крул да направи резултата 1:0 за Челси.

 

Отговорът на домакините обаче беше светкавичен. В 6-та минута, след многоходова комбинация по левия фланг, Тему Пуки центрира отлично за Тод Кантуел на близката греда, който наказа Кепа Арисабалага за 1:1.

 

Челси обаче продължи да е по-настоятелният и прецизен състав. Това даде своя резултата в 17-та минута, когато Мейсън Маунт отбеляза за 2:1. Той получи извеждащ пас от Кристиян Пулишич и с хубав финт младия англичанин преодоля защитник на "канарчетата", преди да накаже Тим Крул за втори път.

 

Това обаче никак не смути състава на домакините, воден от треньора Даниел Фарке. Хубавите комбинации между 4-та нападатели на Норич създаваше проблеми за отбраната на състава на Лампард. В 31-та минута, след поредна многоходова атака нападателят Тему Пуки беше изведен зад гърба на защитата на "сините" от аржентинския си съотборник Емилияно Буендия. Пуки напредна и от малък ъгъл не сгреши срещу Кепа Арисабалага, за да направи резултата 2:2 на почивката.

 

Втората част на двубоя беше далеч по-спокойна, като хората на Лампард взеха контрол върху коженото кълбо, в търсене на повече стабилност в атаките си. Това доведе до множество удари към вратата на Тим Крул, от които обаче нито един не застраши решително вратата на „канарчетата“.

Това беше факт до 68-та минута. След бърза контраатака на „сините“ Матео Ковачич намери Тами Ейбрахам, който овладя топката, преодоля последователно двамата централни бранители Грант Ханли и Бен Годфри и пласира чудесен удар в долния ляв ъгъл на Крул, с което оформи и крайния резултат.

 

Норич се опита да изравни резултата за трети път в двубоя, но така и не успя да организира смислен натиск пред вратата на Кепа. Единственото сериозно положение дойде в 72-та минута. След центриране на Емилиано Буендия топката беше засечена от бранителя Бен Годфри, но топката рикошира от горната греда на вратата на „сините“.

По този начин Челси събра актив от 4 точки след 3 кръга и временно поне заема 10-то място в класирането. Норич, от своя страна, остана с актив от 3 пункта и заема 13-та позиция преди изиграването на другите двубой от този уикенд.