Мениджърът на Челси, Франк Лампард, остана крайно недоволен от ВАР системата и решението на съдията - Майкъл Оливър, който подмина важна ситуация в началото на втората част на сблъсъка срещу Тотнъм. 

"Сините" се наложиха с 2:1 над "шпорите" и заслужено увеличиха преднината си на 4 точки пред лондонския си съперник, но нововъведената система вгорчи вкуса на победата. 

В началото на втората част Джовани Ло Селсо извърши грубо нарушение срещу Сесар Аспиликуета, но футболистът на "шпорите" не получи дори жълт картон за деянието си. 

Влизането бе преразглеждано с ВАР, но Майкъл Оливър се довери на ВАР рефера, Дейвид Куте, който сметна, че действията на аржентинския халф са напълно случайни.

В крайна сметка, след края на сблъсъка съдиите от Стоукли парк, където се намира централата на ВАР за Висшата лига, официално са признали, че футболистът на "шпорите" е трябвало да получи червен картон и да бъде изгонен.

"Системата не е достатъчно добра", коментира Лампард след сблъсъка. 

"Трябва да говорим за това нещо, защото системата просто не е добра. Целият свят видя. Не обичам да стоя тук и да мрънкам за червен картон, но това си беше фаул, с който може да счупиш крака на футболист", изригна английският специалист. 

"Това са две грешни решения на ВАР в два поредни мача за нас. Когато губиш, е трудно да говориш за това, но трябва да изясним нещата."

"Не казвам нищо относно рефера там, защото знам колко е трудно, но просто не се справят добре", заяви Лампард.