Мениджърът на Челси Франк Лампард намекна, че Кристиан Пулишич ще запази мястото си в стартовата единайсеторка. Американският национал започна слабо престоя си на „Стамфорд Бридж“, но в последния кръг отбеляза на Висшата лига отбеляза хеттрик при успеха с 4:2 над Бърнли.

Калъм Хъдсън-Одой и Уилиан са конкурентите на Пулишич в стартовия състав на „сините“ и запитан дали бившият играч на Борусия Дортмунд вече ще бъде първи избор, Лампард отговори:

„Да, имам предвид ситуацията с Кристиан беше началото на сезона. Той игра в Суперкупата на Европа, не игра срещу Манчестър Юнайтед, но започна в следващите няколко срещи. Някои хора смятат, че дебютът му беше срещу Бърнли, но не беше. Той показа на какво е способен още преди тази среща. Далеч съм от тази мисъл“, заяви Лампард.

„Неговият случай е малко по-специален. Имаше малко почивка, беше голям трансфер в различно първенство. Но разбира се, че представяне като това миналата седмица ще му даде възможността да се хвърли по-надълбоко. Искаме да го виждаме да продължава така“, допълни наставникът.

На въпроса дали му е трудно да избира между Пулишич и Хъдсън-Одой, Франки Лампард сподели:

„Мисля, че да. Защото може да се каже същото и за Педро и Уилиан, които също са топ играчи, но в различна фаза от тяхната кариера. Има конкуренция и това е хубаво. Държа ги на ръба – дава ми проблеми, но е добър такъв. Това ги кара да дават максимума от себе си и да се борят за своето място в тима“.

„Не е нужно, не. Ще видя какво ще направя както преценя“, отговори бившият играч на „сините“, запитан дали ще прави ротации. „Не съм тук да правя ротации. Това са решения, които взимам всяка седмица“, сподели още Лампард.