Кристиан Пулишич може да се завърне още през този уикенд в игра за Челси, след като крилото получи "много, много лека контузия" по време на загрявката преди мача с Бърнли, съобщи мениджърът Франк Лампард. Американският национал вече тренира, но със сигурност ще пропусне двубоя с френския Рен от Шампионската лига по футбол.

"Контузията е лека и това е отлична новина. Той бе прав в решението си да пропусне мача с Бърнли, защото нещата можеха да се усложнят. Той ще се завърне скоро, защото е много важен играч за нас", каза Лампард.

Прогнозата на Лампард означава, че Пулишич най-вероятно ще бъде на разположение и на националния отбор на САЩ в приятелския мач с Уелс на 12 ноември.

"Още от миналия сезон опитваме да търсим начини да предпазваме Пулишич и другите ни бързи играчи, защото те са в по-голяма опасност от контузии. За него специално знаем, че е по-податлив, така че трябва да играе само в случаите, в които е напълно готов за мач. Иначе на всички ни е ясно колко талантлив е той", добави мениджърът на Челси.