След поглъщането на "Стамфорд Бридж" от консорциума, ръководен от Тод Боули, който сега е начело на клуба от Западен Лондон, бяха инвестирани големи пари в нови лица, като Енцо Фернандес и Михайло Мудрик бяха взети за над 220 милиона паунда общо. Челси обаче видя малка възвращаемост от тези разходи, тъй като "сините" завършиха във втората половина на Висшата литга и временният треньор Франк Лампард призна, че ще са необходими повече средства, за да се поправи повреден екип.

"Има нужда от реконструкция, клубът ще продължи напред по отношение на състава през лятото. Нещата трябва да се подобрят, за да стигнем до нужното ниво. Да вляза без предсезонна подготовка и да преценя, вероятно не е моя работа да давам мнението си на следващия треньор. Това ще бъдат решенията на някой друг и подготовката, и стартът на сезона ще бъдат важни", заяви Лампард.

Челси има още един мач, който трябва да изиграе този сезон, домакинска среща с Нюкасъл, като мачът е без значение и за двата отбора, след като "свраките" си осигуриха участие в Шампионската лига догодина.