Мениджърът на Дарби Каунти Франк Лампард побърза да опровергае слуховете, че може да стане новия мениджър на Челси, ако Маурицио Сари бъде уволнен в близките дни.

Лампард е клубна легенда за „сините” и голмайстор №1 за всички времена, така че феновете определено биха го приели с отворени обятия. Още повече, че под негово ръководство Дарби играе наистина интригуващ и атакуващ футбол, и то при положение, че разполага с доста млад състав.

След болезненото крушение с 0:6 от Манчестър Сити букмейкърите на Острова драстично свалиха ставките за евентуална смяна на Сари с Лампард. В доста случаи заложните къщи се оказват точни в предвижданията си, но Лампард категорично показа, че този път това не е така.

„Тъй като съм фен на Челси, определено изпитвам своите емоции (след разгрома от Сити – б.р.) и те не са приятни”, заяви Лампард. „Не се случва често на Челси (да загуби с такъв резултат – б.р.), затова когато се случи, това е шок. Нека обаче не забравяме, че те играха срещу един страхотен тим на Манчестър Сити. И там пазя добри спомени от дните си на играч.”

„Букмейкърите невинаги са прави, като за начало, така че не бих се вълнувал от това. Челси са клуб, който уважавам, и си имат мениджър, към когото питая респект. Моята работа е тук, в Дарби, и се трудя много здраво.”

„Всичките ми мисли са насочени към мача срещу Ипсуич в сряда. Иначе се надявам Челси да се събере и да преобърне резултатите си”, допълни Лампард.