Мениджърът на Челси Франк Лампард не се съгласи след мача, че резултат 0:4 отговаря за неговия отбор при загубата от Манчестър Юнайтед. Дебютиращият мениджър за „сините” стартира с най-голямото поражение за тима от Лондон за първи път от 1978-а година. Тогава дебютиращият Дани Бланкфлоуър стартира със загуба 2:7 от Мидълзбро през декември.

Юнайтед отнесе свирепо Челси на старта на сезона

„Това не беше никак близък мач за резултат 0:4 за тях. Направихме четири грешки при головете им, но контролирахме голяма част от първото полувреме. Ударихме напречната греда и направихме лоши решения във финалната третина. Нужно бе да сме напред в резултата през първата част”, стартира Лампард.

„Юнайтед е контраатакуващ отбор, има и голяма мощ и скорост. Когато му дадеш възможност, може да те рани на контраатака. В голяма част от мача ние не им позволявахме да правят това и сега имаме да си учим уроците. Изпуснахме трансферен прозорец, но аз не искам да си търся извинения. Отборът, който излезе днес, е готов да се противопостави на всеки, но направихме грешки, а те бяха безпогрешни. Ние сме Челси и не бяхме дошли тук да паднем така. Трябва да го приемем обаче и сега имаме мач за Суперкупата на Европа, след което първи мач на "Стамфорд Бридж", така че ще трябва да анализираме.”, завърши Франк Лампард.