Аржентинският национал Енцо Фернандес се извини след разразилата се буря покрай споделеното от него видео в Инстаграм след финала на Копа Америка. Тогава той и неговите съотборници празнуваха спечелването на купата и в автобуса запяха песен с нецензурен и дискриминационен текст по адрес на френските национали.

В нея се пее, че “всички френски играчи са от Ангола и са ш*бани трансджендър, какъвто е и ш*бания Мбапе. Те играят за Франция, но са родени в Ангола. Майка му е нигерийка, баща му е камерунец, но по паспорт е французин.”

На стрийма на Фернандес се чува как аржентинците пеят частта за родените в Ангола французи, но след това излъчването прекъсва. Последваха остри реакции както от Френската футболна федерация, откъдето сезираха ФИФА, така и от клуба на Енцо - Челси, откъдето пък започнаха вътрешно разследване.

“Искрено се извинявам за споделеното в Инстаграм видео по време на празненствата на националния отбор - написа Фернандес. - В песента има крайно обиден текст и нямам никакво извинение за тези думи. Аз съм противник на всякакви форми на дискриминация и се извинявам, че позволих да се поддам на еуфорията покрай партито за успеха ни на Копа Америка. Това видео, тези думи и този епизод като цяло не олицетворяват моите разбирания и характер. Наистина съжалявам”.