Вратарят на Челси Тибо Куртоа доста рязко се изказа, че е време да се сложи край на неяснотата и недомлъвките около бъдещето на Антонио Конте като мениджър на състава. Според белгийски национал именно това е една от големите причини „сините” да се провалят с гръм и трясък при защитата на шампионската си титла.

Лондончани завършиха сезона с трофей, като спечелиха с 1:0 финала за ФА Къп срещу Манчестър Юнайтед. Този мач обаче трудно може да изтрие общите впечатления от кампания 2017/2018 във Висшата лига, където „сините” не успяха да се вредят в топ 4 и ще се задоволят с участие в Лига Европа през следващия сезон.

Конте: Аз имам договор и съм отдаден на Челси

Последните почти 12 месеца минаха в постоянна война, понякога дори съвсем явна, между Коонте и борда на директорите, тъй като италианецът многократно подчерта, че трансферните му желания не са били удовлетворени. Изглежда много вероятно тактикът да бъде освободен сега, а Куртоа иска развръзката да стана ясна възможно най-бързо.

„Не мисля, че този въпрос е насочен към играчите, на него трябва да отговори бордът”, каза 26-годишният вратар, чийто договор изтича през лятото на 2019-а. „Смятам, че с Конте тренираме много добре. Очевидно сезонът беше тежък. Обаче считам, че от клуба трябва много ясно да заявят дали продължават или спират.”

Британските власти отказват да подновят визата на Роман Абрамович

„Не може едната година Конте да е треньор, а да не знаеш дали през следващата няма да си тръгне. Трябва да има повече яснота и така всички да знаят, че клубът върви напред.”

„Това ни липсваше през този сезон. Винаги имаше слухове за всеки един и не е лесно в такава ситуация да браниш титлата си, особено предвид и постоянните критики. Определени въпроси се задаваха преди и след мачовете, а в даден момент това повлиява на колектива. Усетихме го дори в Кобъм, където тренираме”, добави Куртоа.