Калиду Кулибали е бил близо до трансфер в Челси още през 2015 година, но собственикът на Наполи Аурелио Де Лаурентис не му позволил да напусне отбора тогава, разкри сенегалският защитникът в интервю за Гардиън.

31-годишният футболист, който беше капитан на Сенегал при триумфа на Купата на африканските нации миналата година, се присъедини към лондонския отбор през юли след осем сезона в Наполи.

Кулибали каза, че Антонио Конте – сега начело на Тотнъм, а през 2015-а мениджър на Челси, се е опитал да го привлече на "Стамфорд Бридж" след първата му година с Наполи, но по онова време Де Лаурентис отхвърлил офертата.

Gulliver/GettyImages
55 снимки

"Помолих собственика да ме пусне в Челси, но той ми каза, че това не е възможно", каза Кулибали.

"Изчаках известно време и продължих разговора си с ръководството на Наполи, но те наистина не искаха да напускам клуба, така че реших да подновя договора си, за да остана в Наполи. От дете мечтая да играя във Висшата лига и сега тази мечта се сбъдна. Сега мечтая да печеля трофеи с Челси. Знам, че ще бъде трудно. Уважавам всички клубове, но Челси е голям отбор, който е свикнал да побеждава", каза още сенегалецът.