След изиграването на 21 кръга от Висшата лига Челси има в своя актив 52 точки. „Сините“ са спечелили повече, отколкото успяха да съберат през целия минал сезон.

През миналата година след шокиращия старт отборът воден от Жозе Моуриньо бе спечелил само четири мача от първите 16 мача. След това Специалния бе уволнен. Гуус Хидинк успя да изведе „сините“ до средата на класирането, но в крайна сметка Челси завърши сезона с 50 точки, което е най-малко в историята на клуба във Висшата лига от сезона 1995/96.

17 кръга преди края на настоящия сезон Челси вече има 52 точки, което е с две повече от спечелените през цялата минала кампания.

През 2015/16 отборът постигна едва 12 победи, а за 21 мача от настоящия сезон Челси вече има 17 победи, включително и рекордната серия от 13 поредни успеха.

Конте счупи рекорд в Премиършип

За силните изяви на водения от Антонио Конте отбор най-голяма заслуга имат Диего Коста, който е вкарал 14 гола и е направил 5 асистенции, както и Еден Азар, който е с 9 гола и 3 асистенции.

Джон Тери остава в Челси до края на сезона

Ако се доверим на статистиката, Челси може да завърши сезона с 94 точки, което ще бъде почти двойно на актива, с който отборът завърши през миналата кампания.