Мениджърът на Челси Антонио Конте не скри радостта си от победата в дербито срещу Тотнъм. Той акцентира на духа, който те са демонстрирали на терена на „Уембли“.

„На първо място искам да благодаря на моите футболисти за желанието и сърцатата игра, която демонстрираха. Тяхното представяне на терена бе невероятно в един много труден момент за всички. Много съм доволен от борбата, която демонстрираха за всяка една топка. Нашите фенове бяха невероятно и ни оказаха много силна подкрепа“, коментира Конте.

„При загубата от Бърнли ние тотално ги надиграхме. Имахме 62% притежание на топката, въпреки че завършихме мача с двама човека по-малко. Имахме осем шута в очертанията на вратата. Създадохме повече опасни положения. Изиграхме слабо първо полувреме, но второто бяхме много по-добри. Днес исках от играчите ми да демонстрират дух и те го направиха“, добави италианецът.

„Давид Луис се представи невероятно. Той игра с много голяма дисциплина. В новата система на игра той бе невероятен.“

„Това е невероятният отговор на шампиони. Ние спечелихме титлата през миналия сезон, след като записахме 30 победи през сезона, а това не е лесно. Ние загубихме във финала за купата на Англия, пристигнахме с някои проблеми заради наказани и контузени футболисти, но бяхме готови да работим много здраво на терена и да бъдем фокусирани“, продължи мениджърът на Челси.

„Клубът се опитва да прави най-доброто на трансферния пазар, за да успеем да подобрим състава си. Аз трябва да бъда доволен.“

„Алваро Мората можеше да вкара, но той свърши невероятна работа. Със сигурност той може да подобри още повече играта си, но демонстрира добра физика и също така техническите си възможности.“

„Тиемуе Бакайоко работи здраво през последните 10 дни и подобри значително своето състояние. Той се нуждае от време, за да се адаптира към начин на игра във Висшата лига и в Челси.“

„Ние трябва да мислим само за представянето ни на терена, а не да даваме отговори на хората. Моментът не е лесен за нас, но аз съм много щастлив да имам тази група от футболисти, защото те показаха пълно себераздаване и огромно желание. Ние единствено трябва да сме фокусирани върху представянето си на терена. Другото няма значение“, каза още Антонио Конте.