Мениджърът на Челси Антонио Конте заяви, че Еден Азар има необходимите качества да се превърне в най-добрия футболист в света. Наставникът на „сините” потвърди още веднъж ще футболистът ще се завърне за титулярите в мача за Купата на Лигата срещу Нотингам Форест, който е в сряда на „Стамфорд Бридж“.

Еден Азар се завръща в титулярния състав на Челси

„За Азар това е най-подходящият момент да влезе от първия момент и да опита да изиграя цял мач. Надявам се да се намира в последния етап от своята контузия. Моята работа е да развивам тактическите, физическите и умствените качества на играчите. Най-важното нещо е да разполагаш с футболисти отворени да попиват още и още нова информация. Еден е един от топ играчите и той се развива непрекъснато. Ако продължи по същия начин, ще се превърне в един от най-добрите”, каза Конте на пресконференцията преди срещата с Нотингам Форест.

Белгиецът се завърна в игра след претърпяната операция на глезена при победата с 2:1 срещу Лестър. След това той взе участие в мача срещу Карабах от Шампионската лига, както и при равенството 0:0 срещу Арсенал.

Играч на Челси предизвика международен скандал, сипе обиди по Китай

Конте коментира и ситуацията около прегрешилия младок Кенеди, който забърка международен скандал през лятото с публикациите си в социалните мрежи. Бразилското крило бе част от състава на "сините" за лагера в Китай, но вместо да се изяви на футболния терен, набра гняв отвсякъде със странните си коментари в Instagram, заради които от Челси трябваше да излизат с официално извинение, което дори бе преведено на китайски, в което се обещава, че Кенеди ще бъде порицан и наказан.

От тогава Кенеди не е играл за Челси, но в предстоящия двубой в Нотингам Форест има шасн да получи игрови минути.

„Всеки греши. Сега обаче той е напълно фокусиран, тренира усилено, а най-важното е, че е осъзнал грешката си. Готов е да играе и да си заслужи място в състава занапред”, каза Конте.