Мениджърът на Челси Антонио Конте заяви, че клубът вече не би могъл да влиза в трансферни битки с двата манчестърски отбора - Юнайтед и Сити. 

Алексис Санчес и легендарните №7 на Юнайтед

Наставникът на "сините" изрази притеснения от финансовата мощ, с която разполагат съперниците им във Висшата лига. Италианският специалист призна, че Челси изобщо е нямал намерение да отправи оферта за чилийския нападател на Арсенал Алексис Санчес, който в края на краищата се озова на "Олд Трафорд".

Епизод пореден: Арсенал или Челси срещу непобедимите на Пеп

По непотвърдена информация там той ще получава по 500 хиляди паунда седмично - сума, която според Конте "сините" не могат да си позволят да плащат.

Официално: Санчес е футболист на Юнайтед, Мхитарян подписа с Арсенал

"Никога не сме били в състезанието за Санчес. Една от причините е огромната заплата, която могат да му предложат другите два клуба. Само един или два тима могат си позволят да плащат такива пари. Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити могат да си позволят такава инвестиция. Ние обаче трябва да опитаме да изградим нещо собстено и да записваме успехи благодарение на свършената работа. Не на парите, а на работата", коментира Конте.