Мениджърът на Челси Антонио Конте е много доволен от победата с 3:0 над Евертън в мач от 35-ия кръг на Висшата лига. Италианският наставник заяви обаче, че тимът му не бива да се отпуска, ако иска да завърши сезона по "фантастичен начин" с дубъл.

Челси направи огромна крачка към титлата

“Сините” имат възможност да вдигнат трофея от английското първенство, тъй като в момента са на първото с място с 81 точки. Също така Челси ще се изправи на финал за ФА Къп срещу Арсенал.

“На този етап от сезона всяка победа е важна за нас. Преди мача с Евертън имахме пет оставащи срещи от Премиър Лийг пред нас, но сега ни остават четири. Победата си е победа, но трябва да знаем как да празнуваме правилно, с феновете, със щаба и с футболистите”, каза Конте на пресконференцията след успеха над “карамелите”.  

“Трябва да сме много ентусиазирани и търпеливи, защото мисля, че правим един страхотен сезон, но ако искаме да бъде фантастичен, трябва да печелим мачовете си”, допълни 47-годишният италиански специалист.

“Сега е важно да се подготовим добре за следващия ни двубой. Ако загубим от Мидълзбро, няма да има смисъл от днешния ни успех”, завърши треньорът на “сините”.

Челси приема Мидълзбро на 8 май от 22:00 часа.