Антонио Конте бе обявен за трети пореден път за „Мениджър на месеца“. Той бе отличен за месец декември. По този начин италианецът постигна рекорд във Висшата лига. Той се превърна в първия мениджър с подобно постижение.

Воденият от Антонио Конте отбор на Челси продължава да е лидер в Премиършип с преднина от пет точки пред втория Ливърпул. "Сините" бяха в изключително форма през декември и спечелиха всичките си 6 мача в първенството, записвайки общо 13 поредни успеха в лигата. Лондончани започнаха последния месец на годината с впечатляваща победа на "Етихад" срещу Манчестър Сити, след което се справиха последователно с УБА, Съндърланд, Кристъл Палас, Борнемут и Стоук. ​По време на празничния период във Висшата лига през декември, Челси допусна едва три гола.

Челси развързва кесията за новия Джон Тери

„Много съм горд. За мен това е огромна чест. Аз обаче искам да благодаря най-вече на футболистите, на моя щаб и на клуба, защото ние печелим тези награди заедно. За мен сега е важно да продължим да работим много здраво“, коментира Конте.

Джон Тери остава в Челси до края на сезона

„Аз се насладих на моя първи коледен период във Висшата лига. Такъв тип атмосфера е характерен само за Англия. Беше фантастично. Надявам се, че ще мога да имам това усещане още много години в бъдеще“, добави италианецът.

Конте даде повече яснота относно бъдещето на Джон Тери

„Когато печелиш, е нормално да намираш много позитивни неща. Всеки мач е различен. Ние спечелихме шест последователни мача, а особено през декември това е много трудно да се постигне“, продължи мениджърът на Челси.

Сър Алекс Фъргюсън спечели впечатляващите 27 пъти приза „Мениджър на месеца“, Арсен Венгер е отличаван 15 пъти, а Дейвид Мойс 10.

Доста изненадващо Жозе Моуриньо, който спечели три пъти шампионската титла във Висшата лига е награждаван три пъти с наградата.

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп бе последният, който бе отличен преди Антонио Конте, а това се случи през септември.