Челси иска да спечели Купата на Англия и да си осигури място в топ 4 във Висшата лига, като приоритетите са подредени еднакво важни за клуба, заяви мениджърът на клуба Антонио Конте. Треньорът направи това изявление преди неделния четвъртфинал за националната купа срещу Лестър.

Сините от Лондон отпаднаха от Барселона в Шампионската лига и да вземат националната купа е единствената им възможност за трофей през сезона. Място в топ 4 пък ще им гарантира участие в Шампионската лига и догодина.

В момента отборът е на 5-о място с осем оставащи кръга.

"Ние трябва да постигнем тези две цели, защото това може да направи нашият сезон не толкова лош. Всеки трофей е важен за нас, а и Купата на Англия не е всеки. Сега сме изправени на пътя на Купата на Англия. Четвъртфиналът е просто един от етапите преди мача на Уембли. Смятам, че трябва да сме готови, защото битката ще бъде до края и в двете надпревари, добави мениджърът.

Той беше попитан дали не е време Тибо Куртоа да седне на пейката, след като направи не особено добър мач срещу Барселона. Феновете искат същото в социалните мрежи.

"Имаме двама вратари- Тибо Куртоа и Уили Кабайеро. Който покаже по-добра форма в тренировките до мача с Лестър, той ще пази. Ние искаме да стигнем до следващия кръг, така че вратарят е важен, каза с усмивка Конте./БТА