Мениджърът на Челси Антонио Конте заяви, че ще се нуждае от четири години, за да върне шампионския блясък в отбора.

Конте изведе Челси до шампионската титла още в първия си сезон във Висшата лига, но италианецът е категоричен, че ще се нуждае от повече време, за да осъществи всички промени и да може отборът да се бори за по-сериозни цели като Шампионска лига.

„Ние се нуждаем от време. Четири години? Да, може би. За да се бориш за триумф в Шампионска лига, за да се бориш да бъдеш най-добрият в света, се нуждаеш от време“, коментира Конте.

„Никой не ми е поставил пистолета в главата с ултиматум, че или печеля, или си тръгвам. Понякога можеш да победиш, но да не изградиш нищо позитивно за твоето бъдеще. Понякога можеш да не победиш, но да се подготвиш по-добре за бъдещето и да надградиш. Ние трябва да изградим солидна основна, защото в момента не разполагаме с такава. Въпреки това през миналия сезон ние успяхме да станем шампиони. Сега до края на моя договор ми остават още две години, но ако имаме едни и същи планове, една и съща визия, ние може да продължим да работим заедно. Аз имам визията да работя. Понякога нещата се получават бавно, но е важно да подобряваме ситуацията в клуба, да построим нещо важно“, добави италианецът.

Конте си умря от смях на изказванията на Коста

„Ако ме питате колко дълъг е пътят, моят отговор е, че се нуждаем от време“, продължи мениджърът на Челси.

„Това е четвъртата година на Почетино в Тотнъм и той има възможността всеки сезон да развива и подобрява своя отбор.“

„Вярвам на Кристенсен, готов е да играе за Челси. Последната седмица имахме страхотен мач и той се доказа на терена. Млад играч е и има още много да се развива, но има големи шансове да стане титуляр в тима. Той натрупа ценен опит в Борусия М`Гладбах и сега е готов да остане в Челси. Готов е да се доказва и бори за титулярното място в тима”, каза още Антонио Конте.