Мениджърът на Челси Антонио Конте изрази увереност, че звездата на отбора Еден Азар ще остане на „Стамфорд Бридж“ и през следващия сезон. Италианецът обаче бе категоричен, че не може да задържи белгийския футболист на сила на „Стамфорд Бридж“.

„Аз мога да ви кажа моето мнение, но клубът има последната дума. Знаете, че така е във футбола. Най-важно е желанието на играча. Мисля, че Еден е много щастлив да остане при нас“, коментира Конте.

„Нямам кристална топка и няма как да поема отговорност, не само за Еден, а за нито един футболист. Феновете го обожават“, добави италианецът.

Конте лично говорил с Абрамович за Азар

„Не забравяйте, че целта на отбора е да стане шампион, да побеждава във всяка една среща, във всеки един турнир. Ние играем за това“, продължи мениджърът на Челси.

Среща между Реал и Азар в Брюксел

„Когато започнахме сезона нашата първа цел бе да си осигурим участие в Шампионска лига. Това бе най-важната цел за отбора, за нашите фенове, за играчите. Ние сме много близо до нейното постигане. Във Висшата лига два отбора имат невероятен сезон. Да, Челси, но също така и Тотнъм. Два отбора показват, че заслужават да се борят за титлата до края на сезона. След толкова много работа е хубаво в края на кампанията да се бориш за нещо толкова значимо“, каза още Антонио Конте.  

Азар не води преговори с Челси за нов договор