Мениджърът на Челси Антонио Конте очаквано не бе доволен от двата червени картона, които получиха Педро и Алваро Мората в преиграването от третия кръг на ФА Къп срещу Норич на „Стамфорд бридж“.

В основата и двата бяха симулации на футболистите на „сините“.

Педро получи първия си жълт картон в 62-ата минута, след като се опита да си изпроси дузпа, а малко преди края на продълженията бе санкциониран още веднъж за фаул срещу Уес Хулахан.

Челси страда, но отстрани Норич с дузпи

Мората също симулира за дузпа в заключителните минути, а бурните му реакции след отсъждането на рефера му донесоха моментален втори жълт картон. Така домакините доиграха продълженията в срещата с девет души. В крайна сметка обаче, Челси спечели двубоя с 5:3 след изпълнения на дузпи и се класира за следващата фаза на турнира. В редовното време и продълженията двубоят приключи при резултат 1:1.

На въпрос защо футболистите му симулират, Конте отговори: „Не знам, но не искам да взимаме предимство по този начин. Що се отнася до Педро, ако наистина е имало симулация, то жълтият му картон е правилен. Същото се отнася и до Мората. Не искам такова предимство, особено когато знаеш, че се използва системата за видеоповторения.“

„Разбира се, че съм ядосан. Не съм никак доволен от втория жълт картон на Мората. Първият му жълт картон бе за спорна ситуация – не съм я гледал все още – но вторият жълт картон дойде заради протестите му. В такива моменти трябва да си много внимателен. В такъв момент от мача трябва да останеш спокоен и да вземеш правилното решение“, каза още италианският специалист.